Fyra vatten på sex timmar

 In Gädda

06:30 kom han förbi & hämtade mig, Mika Sankalas förstfödde. Han föddes 1991 och fick namnet Jens, trevlig grabb rakt igenom.
Gädda skulle fiskas och första vattnet blev en liten tjärn med ett maxdjup på två meter. Våra förhoppningar var att gäddorna redan lekt där och att fisket skulle vara riktigt hett, vi hade självklart fel.
Det började dock bra, redan på första kastet kunde Jens landa årets första gädda, även om den var liten så var det trots allt en fisk. Förhoppningarna steg, hade vi träffat helt rätt? Vi fortsatte att nöta på och efter två timmar hade vi lyckats landa tre gäddor, pinsamt små var dom också.
Vi bytte vatten men där var det ännu mer dött, vi varken såg eller kände fiske.
Färden gick vidare till Rännösjön men där var leken i full gång och vi gav det inte ens en ärlig chans. Vi hoppade återigen in i bilen och letade upp ett av de minsta vatten som finns i Matfors, Rudetjärn.
Här måste väl ändå fisken vara på hugget tänkte vi, tror ni att dom var det ? Inte direkt, dock såg vi en hel armé grodor. Så efter att Jens landad årets första groda så gav vi upp, nu fick det vara nog.
Vi kunde efter sex timmar konstatera att fisket fortfarande inte kommit igång och att perioden vi befinner oss i just nu är värdelös.
Nya tag på torsdag, vilken art och vilket vatten det blir får vi se.
0a0cdd20cf6911e3b8b80002c9b25e70_8

Recommended Posts

Leave a Comment

0