Första gäddan på flugspöt

 In Gädda

Jag och min vän Jesper begav oss ut till Tavlefjärden i Umeå för att fiska gädda. Det var 5:e besöket dit för året, och jag hade ännu inte lyckats kroka en enda fisk. Har det inte varit för att gäddorna varit i full färd med leken har det berott på mina bristfälliga mothuggsfärdigheter.
Jag har haft mitt Gäddflugspö i snart två år och jag har använt det ganska flitigt men ändå hade jag aldrig fått en gädda att fastna. Den här dagen blåste det väldigt kraftigt och jag fick anstränga mig rejält varje gång jag skulle få iväg flugan. Så ni må tro att jag blev förvånad när en gädda plötsligt slog till i vattnet framför mig och högg efter flugan… jag famlade efter linan och gjorde någon form av mothugg som jag brukar göra när sådant händer, och vet ni vad, gäddan fastnade! jag blev helt lamslagen, jag bara stod där med spöt sträckt rakt upp i luften med ena handen och gapade, det tog någon sekund innan jag fattade att jag faktiskt hade lyckats den här gången! Jag hade verkligen krokat gäddan!
Sen kom adrenalinet. Den här fisken skulle bli min första spöfångade gädda för året, min första gädda i Umeå och min absolut första gädda på flugspöt… Som ni hör var det många fina titlar som satt fast där i andra änden av linan. Det var riktigt kul att fightas på flugspöt och efter någon minut fick jag tag i fisken. Gäddan var inte speciellt stor, men det behöver dom inte alltid vara heller. Glädjen för mig var enorm! Den här fisken hade , trotts sin ringa storlek, verkligen gett mig den där kicken som vi alla fiskare så desperat söker. Den där kicken som lockar oss att stå där i blåsten och svinga våra spön dagarna i enda. Efter en snabb fotosession fick gäddan lugnt simma tillbaka och chansen att växa på sig ytterligare. En vacker dag när jag lärt mig att göra riktiga mothugg vi kanske möts igen.

Första gäddan på flugspöt

Första gäddan på flugspöt

Jag skicka in min story om fluggäddan till fiskenyheter.se och deras pinewoodtävling, och lyckades kamma hem priset för maj månad, Fsiek och outdoor-jackan “Mora”.
Så har ni en bra fiskeberättelse, gör då som jag, skicka in ert bidrag till fiskenyheter och tävla om fina priser från just Pinewood!
 
Pris från pinewoodtävlingen

Pris från pinewoodtävlingen

Recent Posts

Leave a Comment

0