Hur man fångar röding på sommaren

 In Ädelfisk, Film - Ädelfisk

Det är många som frågar sig vad som är bästa sättet för att fånga en röding, eller bara hur man fångar en röding på sommaren över huvudtaget?
Rödingen är en väldigt temperaturkänslig fisk som oftast mer i Tagen på försommaren eller hösten när det är lite svalare vattentemperatur.
Men den går även att fånga sommartid, även om utmaningen är större.
Rödingen står ofta djupt på sommaren, så vill man chans på dom under årets varmare månader är det ner mot botten man ska fiska. Gärna med skeddrag som man låter sjunka ända tills dom slår i botten innan man börjar veva in.
Mindre skeddrag 10-15 gram passar utmärkt för rödingen, gärna i färger så som svart, guld, koppar och rött. Skeddrag går ofta att kasta långt och dom sjunker snabbt till botten där rödingen står.
Vårt bästa tips om du ska spinnfiska är att använda dig av Baitboxbomben! Ett drag vi själva utvecklat för just den här typen av fiske.
Uppe i fjällvärlden är vattentemperaturen ofta svalare än i andra delar av landet vilket gör att många söker sig just hit när det vankas rödingfiske. Här går även rödingen att fånga på fluga om förhållandena är dom rätta.
Men man behöver inte upp på kalfjället för att hitta på bra rödingfiske.
Nedan är en av våra filmer från när vi var i Kall i början på september månad för att ge oss på Rödingfiske, med riktigt lyckat resultat!


Hoppas tipsen gav nånting, och att du lyckas fånga bra med röding ! Tänk på att dom allra finaste exemplaren av rödingen gärna får gå tillbaka för att få chansen att sprida sina gener vidare.
Skitfiske!

Recommended Posts
Comments
  • Johan
    Svara

    Jäklarns sikken trevlig sida man trilla in på

Leave a Comment

0