3D printer – perfekt för hobbytillverkaren

 In Tillverkning

Vintern är nu här och många fiskare ägnar sig åt ismete efter gädda.
För att rigga sina ismetespön så dom står rakt på isen, använder sig många fiskare idag av Limklämmor. Dessa är betydligt billigare än dom spöhållare som finns på marknaden, och dom fungerar hyfsat för ändamålet.
Men det händer ändå, iaf för mig, att limklämmorna någon gång under fiskedagen lossnar eller välter något av spöna. Hur man klämmer fast spöna blir ofta nån kompromiss av bra lutning på vippa och bra fäste med klämman i spöt… Vill man att vippan ska stå rakt får man ofta fästa klämman lite halvt runt spödelen och hoppas att den inte sprätter lös.
Men har man tillgång till en 3D printer, som jag har, kan man enkelt designa och skriva ut egna tillbehör till klämmorna. (Många klämmor har utbytbara fästytor, där man kan sätta dit egna.)
Jag tog någon timme för att designa och göra egna fästen som passar bra runt ett spö och får vippan att stå som önskat.
Dom limklämmor jag använder är inköpta på Jula, men det finns många liknande ute på marknaden (Biltema, clas ohlsson mm).
 
Är du intresserad av 3d-filerna för att själv kunna skriva ut dessa fästen kan du skicka ett Mail till oss på info@baitbox.se.
 
Detta är bara ett exempel på hur man kan använda en 3D-printer för att göra praktiska lösningar till sin fiskeutrustning. Har du något eget förslag på en lösning till något annat problem du upptäckt med din fiskeutrustning som skulle kunna lösas med 3D-printing.
Tveka då inte att skicka en kommentar och berätta för oss 🙂
 
 
 
 
IMG_9034 IMG_9035 IMG_9867 2 IMG_9868 2 IMG_9870 2
 
 

Recommended Posts

Leave a Comment

0