Rödingpremiär

 In Film - Ädelfisk

Årspremiär för Baitbox Stories! Julen har passerat och vintern har kommit. Isarna ligger tjocka som kontinenter på sjöarna uppe i Norrland, och torrflugefisket känns väääääldigt avlägset. Detta medför att vinterhalvåret till stor del spenderas ute på isen, med frusna linor och kalla händer, i hopp om att få känna lite gung i grejerna. Detta är första avsnittet för i år, där rödingpimpel står på schemat.
 
 

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Hasse
  Svara

  ok, tackar, nån speciell favo färg på blinken eller funkar dom ungefär lika bra

  • Jens Sankala
   Svara

   Ingen fara! Personligen har grönt fungerat väldigt bra, men även rött har visat sig vara en populär färg i vissa vatten. Det beror nog lite på i vilket vatten man fiskar, men grönt blink är det som fungerat bäst för mig, Skitfiske på dig!! / Jens

 • Hasse
  Svara

  vad har du för utrustning och var får man tag i blinken ?

  • Jens Sankala
   Svara

   Hej Hasse! Spöt jag använder i filmen är ett kinetic-spö från 2011, med ett förstärkt handtag. Rullen är en DAM Quick Shadow med några år på nacken och linan är spunnen fireline 0,15. Det bör nämnas att det inte alls behövs såhär kraftig utrustning, utan ett vanligt pimpelspö med lite starkare lina räcker gott och väl. Blänket är ett klassiskt rödingblänke vid namn Kaitum och den blinkdioden heter klockblink och finns i lite olika färger. Den borde gå att få tag på i närmaste fiskeaffär, annars går den att beställa på tex olssonsfiske.se
   Hoppas detta var till någon hjälp!
   Skitfiske // Jens

Leave a Comment

0