Förberedelser inför årets tillverkning

 In baitboxbomben, Tillverkning

Den slutgiltiga modellen har skickats iväg för formtillverkning och vi gör nu det vi kan för att förbereda inför årets tillverkning av bomben. Jag har under dom senaste veckorna tagit fram, och tillverkat ramar med hjälp av laserskärare. Ramarna ska göra det enklare att måla fler bomben av samma färg, dom är tänkt att kunna användas både för att måla fram och baksida, samt rygg och buk.
Det var många som blev besvikna förra året att bomberna tog slut så snabbt, och man inte hann med att köpa. Så jag hoppas att dom nya ramarna tillsammans med nya förbättrade formar ska göra att jag hinner tillverka och måla upp fler bomber än jag haft möjlighet till tidigare år, och att vi därmed kunna hålla lager i längre än en vecka.
Jag läser, som några av er säkert vet,  mitt fjärde år på Civilingenjörs-programmet inom interaktion och design i Umeå. Studierna tar en hel del tid i anspråk, vilket i sin tur innebär att den tid jag har att lägga på betesbyggande och filminspelning blir väldigt begränsad. Att kunna effektivisera tillverkningen blir då ett måste för att få det att gå ihop.
Här är en renderad bild på hur baitboxbomben 2.0 kommer se ut när den är gjuten men i övrigt obehandlad

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Christer Wiberg
  Svara

  Bra jobbat Simon ! Beundrar ditt driv och energi med dubbla “jobb” , imponerade ! Hur blir det , blir det 3 storlekar/vikter på nya Bomben ? Det var prat om det tidigare men vet inte vad det blev av’et ?

  • Simon
   Svara

   Kul att höra Christer 🙂 . Nu inför lanseringen av nya baitboxbomben lär det nog bara bli en storlek och en vikt . Kanske att vi släpper nån mindre kollektion framöver som är i bly ist för tenn och därmed tyngre men samma storlek sett till dimensionerna. Men fokus nu är framför allt att få ut denna nya serie i tid 🙂 /Simon

Leave a Comment

0