baitboxbomben-logo-2018

Nästa kollektion släpps
Maj 2019

Hela Kollektionen 2018 sålde slut på mindre
än 3 timmar.

💥

 • Kollektionerna är begränsad!
 • Vi tar inga förhandsbokningar, utan först till kvar som gäller (Precis som alltid)
 • Färger som är med i kollektionen avslöjas strax före lansering.
 • Gillar du en färg extra mycket, kan det vara en idé att köpa fler än ett exemplar, då det kan dröja år innan färgen kommer med i en kollektion igen.

Bakgrund

Vi på Baitbox har tagit fram ett alldeles eget drag för öring röding, regnbåge och abborre !

Då vi på senare år snöat in oss rätt mycket mot öring, har vi fiskat mycket med mindre skeddrag… men vi har aldrig varit helt nöjda , med vare sig gången eller utseendet.

Vi har bytt krokar, målat om dom, satt extra fjäderringar, tweekat med små spinnskedar, ögon och annat. Till slut lessnade vi och bestämde vi oss för att göra ett helt eget drag som vi kunde göra EXAKT så som vi ville ha det.

Efter många månaders hårt arbete och testande fram och tillbaka kom vi fram med en modell med optimal kastvikt på 12g och fantastisk gång , det är den modellen vi har valt att kalla för BAITBOXBOMBEN.


Alla Baitboxbomber är handgjorda och målade av Simon Ekdahl i team Baitbox. Dom tillverkas dessutom i Tenn, vilket innebär att dom är helt blyfria! Bra för dig och bra för miljön! 🌱

Hur stor är
Baitboxbomben?

Baitboxbomben är 55mm lång (utan krok) men har en vikt på hela 12 gram! Den förhållandevis höga vikten, sett till storleken gör att bomben går att kasta otroligt långt och med minimalt luftmotstånd.

Men sen är det under ytan som bomben kommer till sin fulla rätt! Med ett otroligt förföriskt rörelsemönster och den lilla baibox-skeden vilt fäktande bakom sig får den fisken att bli som galen!


Om du fiskar med bomben – då kommer det smälla! 💥

Fångstrapportera med:

#baitboxbomben

på instagram

Några färger genom åren:

Showing 50 comments
 • Alex Larsson
  Svara

  Hur får man tag på bomben

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Man inväntar nästa släpp och köper baitboxbomben här via vår webbshop 🙂
   Följ oss via våra sociala medier @baitbox.se eller var inne frekvent här på sidan så hinner du förhoppningsvis att se när det fylls på och hinner köpa innan det tar slut 🙂 /Simon

 • Jonas Sillén
  Svara

  Hej,

  Är det genomgående ståltråd genom betet?

  Keep up the good work 🙂

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Yes det stämmer bra, tråden går genom hela betet, så ingen risk att öglorna lossnar om man får på drömfisken! 😀

 • Anonym
  Svara

  Varför är bomben så dyr?

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Vad är det som får dig att tycka att bomben är dyr? Det är den nämligen inte. Bomben är faktiskt otroligt billig sett till vad man får för pengarna. Bomben är handgjorda exklusiva drag tillverkade i Umeå. Ett exemplar av bomben tar mer än 5 dagar att tillverka och dom görs helt från grunden. Sen är bomben dessutom tillverkad i tenn, vilket är ett betydligt miljövänligare alternativ som är mer skonsamt för våra vattendrag än vad exempelvis bly är, som många andra drag i samma kategori är tillverkade i. Tenn är dock 20-30 gånger dyrare än bly vilket drar upp priset för vad varje drag kostar att tillverka.

   Sen måste du tänka på att 25{0a51db6b070575683e2cff550bdce4381adbf2d57098ae065324728288129c0e} av priset går till staten i form av moms . Ytterligare ca 35-40{0a51db6b070575683e2cff550bdce4381adbf2d57098ae065324728288129c0e} går bort i form av skatt. Det lilla som blir kvar på priset efter alla skatter, avgifter, kostnad för material så som tenn , tråd , ögon , färg , krok , ringar , lack mm. samt kostnaden för hemsida och alla administrativa avgifter går åt till att finansiera dom gratis fiskefilmer vi spelar in och släpper på youtube.

   Och om det skulle bli några pengar kvar efter allt ovan nämt är betalt (vilket det inte har blivit hittills) så hade vi gärna sett att vi fått någon form av lön för alla dom tusentals timmar vi lägger varje år på att tillverka drag och producera filmer. För just nu jobbar vi Gratis…

   Så nej bomben är inte dyr , långt ifrån vilket många där ute har insett, och vilket är anledningen till att vi säljer slut omgående när vi släpper kollektionerna. Så sett till vad du får, om du har tur att lyckas köpa bomben innan den säljer slut , är betydligt mer än vad du får när du köper ett billigt massproducerat drag.

   Hälsningar /Simon

  • Lars
   Svara

   Finns skitbilliga drag på t ex ÖoB, Biltema mfl. Handla där vetja 🙂

 • Fredrik Karlsson
  Svara

  jag vill ha 10!

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Häng på låset när vi släpper kollektionen så dom inte hinner sälja slut ! 😀

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search