bomben-blasill

Nästa släpp
Maj 2020

↓ OBS ↓

Information

Vi jobbar nu för fullt för att planera och genomföra tillverkningen av nästa kollektion av baitboxbomben.
Vi planerar att nästa släpp ska ske i Maj 2020.

Vi tar inga förhandsbokningar, utan först till kvarn gäller. Precis som alltid!

Ni som har bomben sendan tidigare, kom ihåg att fångstrapportera på instagram! Under sommaremånaderna kör vi tävling, där ni som rapporterar in fångster har chans att vinna fler beten.

Tack alla ni som visar intresse för bomben, håll ut för snart smäller det igen! 💥

Storyn bakom Baitboxbomben

Bakgrund

Då vi i tonnåren började snöa in oss rätt mycket mot öring så fiskade vi ofta med mindre skeddrag… men vi var aldrig helt nöjda , med vare sig gången eller utseendet på dom drag vi fiskade med.

Vi bytte krokar, målade om dragen, satt extra fjäderringar, tweekade med små spinnskedar, ögon och annat. Till slut lessnade vi och bestämde oss för att utveckla ett helt eget drag och göra det  EXAKT så som vi själva ville ha det.

Efter många månaders hårt arbete och testande fram och tillbaka kom vi fram med en modell med optimal kastvikt på 12g och fantastisk gång , det är den modellen vi har valt att kalla för BOMBEN.

Baitboxbomben är speciellt utvecklad för fisket efter öring röding och regnbåge, men funkar såklart på andra arter också.


Alla Baitboxbomber är handgjorda och tillverkas dessutom i Tenn, vilket innebär att dom är helt blyfria! Bra för dig och bra för miljön! 🌱

↓ Pang ↓

Hur stor är
Baitboxbomben?

Baitboxbomben är 55mm lång (utan krok) men har en vikt på hela 12 gram! Den förhållandevis höga vikten, sett till storleken gör att bomben går att kasta otroligt långt och med minimalt luftmotstånd.

Men sen är det under ytan som bomben kommer till sin fulla rätt! Med ett otroligt förföriskt rörelsemönster och den lilla baibox-skeden vilt fäktande bakom sig får den fisken att bli som galen!


Om du fiskar med bomben – då kommer det smälla! 💥

Fångstrapportera med:

#baitboxbomben

Fångstrapporttävling

Juni – September varje år
kör vi fångstrapporttävling på Instagram.

Du kan vara med och tävla oavsett årsmodell av bomben.

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT DELTA:

1️⃣ Fånga fisk på Baitboxbomben
2️⃣ Ta en bild på fisken där bomben syns tydligt i bild
3️⃣ Lägg upp bilden på Instagram och tagga med #baitboxbomben

Klart!

Vi tävlar ut 1st baitboxbomben varje månad
Kom ihåg att din profil måste vara offentlig eller att vi måste följa dig för att vi ska kunna se bilden

Några färger genom åren:

Showing 68 comments
 • Rickard
  Svara

  Hallå

  Tack för några fantastiska youtubefilmer, ni ser ut att ha de fantastisk kul (även utöver fisket:-).
  Har ni kvar någon bomben att sälja?

  Fråga: Vi ska till Hemavan/Tärnaby på två veckor, kommer mestadels fiska från land med spinn. Med tur får vi tag i båt för ev lite trolling. Vet ni av ngt bra ställe däromkring? Behöver inte vara mer än fiskegaranti

  • Simon
   Svara

   Tjena Rickard, ursäkta sent svar.
   Kul att du gillar filmerna! Alltid lika kul med positiva kommentarer, sådant får oss att vilja fortsätta göra mer och bättre filmer 🙂

   Tyvärr är bomben helt slutsåld för tillfället, jag hoppas kunna släppa en mindre kollektion här i augusti, men allt är beroende på om jag får tid att tillverka.

   Runt hemavan/ tärnaby har vi inte fiskat så mycket, närmaste där är väl saxnäs, där det finns en hel del fina vatten. Men ofta brukar det kunna finnas nån lokal sportfiskebutik man kan höra sig lite för, samt kanske slänga ut nån kommentar i nått forum på nätet och höra hur fisket varit tidigare i år, för att få en inblick i vart det kan tänkas vara bra 🙂

   Skitfiske !

 • Johathan
  Svara

  Tjena!

  Jag och min pappa ska åka upp till Vilhelmina till våran sommarstuga vid nationaldagen. Vid den sjön finns det mycket Abborre och Gädda. Vilka drag passar till Abborre och Gädda?

  • Simon
   Svara

   Tjena Jonathan, om du vill ha stor gädda ska du fiska med stora drag, wobblers, jerkbait eller “Shah-jiggar” ! För abborre skulle jag rekommendera, antingen poppers, spinnare, jigg eller skeddrag (Baitboxbomben)! Se till bara till att du använder ståltafs om du ska fiska i vatten där det finns gädda. Jag tappade många bomben i somras när jag fiskade abborre och gäddor högg av linan. Skitfiske på er!

   /Simon

 • Andreas
  Svara

  Tjena ska till fjällen och fiska öring och röding här om cirka två veckor, vilken färg av alla bomber ska jag välja tycker ni?

  • Simon
   Svara

   För röding har vi haft bäst lycka med rödbuken och färgen Lill-röding, sen på öring är det statistiskt sett blåsillen, BGR och rödbuk som varit som hetaste färgerna i år

 • patrik olofsson
  Svara

  hejsan skulle vilja beställa 2st blåsill och 2 st bgr och 1st rödbuk och 1st abborre och 1st grönbuk min adress är
  patrik olofsson
  väktarevägen 2b 1102
  36024 linneryd

  • Simon
   Svara

   Det ska vi kunna ordna , jag har skickat ett mail till dig med betalningsuppgifter 🙂

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

0