Fångstrapporttävling

Juni – September varje år
kör vi fångstrapporttävling på Instagram.

Du kan vara med och tävla oavsett årsmodell av bomben.

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT DELTA:

1️⃣ Fånga fisk på Baitboxbomben
2️⃣ Ta en bild på fisken där bomben syns tydligt i bild
3️⃣ Lägg upp bilden på Instagram och tagga med #baitboxbomben

Klart!

Vi tävlar ut 1st baitboxbomben varje månad hela sommaren
Kom ihåg att din profil måste vara offentlig eller att vi måste följa dig för att vi ska kunna se bilden

Fångstrapportera med:

#baitboxbomben

I juni tävlar vi ut en Kopparkung

SLUTSÅLT!

Kollektionen av Baitboxbomben släpptes den 25/5/2020 kl 18:40 , enligt dom ledtrådar vi kommunicerat via hemsidan och vår instagram.

Det gick otroligt fort att sälja slut, och vi kraschade swish för andra året i rad.
Tusen tack alla som köpte bomben ! och till alla er som inte hann med är vi hemskt ledsna.

Tack för ännu ett fantasktiskt släpp !

/Team Baitbox

Hur stor är
Baitboxbomben?

Baitboxbomben är 55mm lång (utan krok) men har en vikt på hela 12 gram! Den förhållandevis höga vikten, sett till storleken gör att bomben går att kasta otroligt långt och med minimalt luftmotstånd.

Men sen är det under ytan som bomben kommer till sin fulla rätt! Med ett otroligt förföriskt rörelsemönster och den lilla baibox-skeden vilt fäktande bakom sig får den fisken att bli som galen!


Om du fiskar med bomben – då kommer det smälla! 💥

Storyn bakom Baitboxbomben

Bakgrund

Då vi i tonnåren började snöa in oss rätt mycket mot öring så fiskade vi ofta med mindre skeddrag… men vi var aldrig helt nöjda , med vare sig gången eller utseendet på dom drag vi fiskade med.

Vi bytte krokar, målade om dragen, satt extra fjäderringar, tweekade med små spinnskedar, ögon och annat. Till slut lessnade vi och bestämde oss för att utveckla ett helt eget drag och göra det  EXAKT så som vi själva ville ha det.

Efter många månaders hårt arbete och testande fram och tillbaka kom vi fram med en modell med optimal kastvikt på 12g och fantastisk gång , det är den modellen vi har valt att kalla för BOMBEN.

Baitboxbomben är speciellt utvecklad för fisket efter öring röding och regnbåge, men funkar såklart på andra arter också.


Alla Baitboxbomber är handgjorda och tillverkas dessutom i Tenn, vilket innebär att dom är helt blyfria! Bra för dig och bra för miljön! 🌱

Några färger genom åren:

Showing 70 comments
 • jocke
  Svara

  hej! när finns bomben till salu igen? mvh jocke

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Tjena Jocke , vi siktar på att ha en begränsad kollektion färdig i början på Maj 🙂 /Simon

 • Mer bomber till folket!
  Svara

  En kompis köpte ett gäng bomber och är helnöjd, men jag har ju inga. Jag måste ha bomber! Gå till arbetsförmedlingen, hitta någon långtidsarbetslös att anställa genom fas3 och skala upp produktionen. Det är en order!

  • Simon
   Svara

   Haha, ja men om det är en order kan vi ju inte göra annat än att följa den då! Vi kollar på möjligheter att återintroducera bomben på marknaden framöver, just genom att få någon annan att producera den åt oss. Hur lång tid detta kommer ta att genomföra och vilka kostnader det får återstår att se. Dessvärre kommer det nog inte att ske något släpp under 2016 :p

  • Robert
   Svara

   Säger samma sak e otroligt nöjd med bomben så fram med tassarna o kolla möjligheterna med fortsatt tillverkning för framtida köp o nya fiskare som vill ha dom

 • Tom
  Svara

  Absolut, bara surt när man sett fram emot att prova det. Hoppas på en till omgång framöver.

 • Hannes Törnvist
  Svara

  Hej!

  Äre helt kört att få tag i bomben? Har sett alla era filmer och vill sjukt gärna ha några ex… har mig själv att skylla som inte fått tummen ur men finns det chans att kma över ett par styckna trots nedläggningen av produktion?

  Mvh hannes

  • Simon
   Svara

   Hej Hannes, först och främst är det otroligt kul att det är många som är intresserade av baitboxbomben, men tyvärr är det nog helt kört att komma över bomben för tillfället, Vi har knappt några kvar till oss själva i sommar. 🙁 . Kanske kommer bomben tillbaka framöver , men just nu behöver jag en paus från tillverkningen för att få tid till andra projekt jag vill genomföra, eller bara tid för att fiska och spela in film vilket vi inte riktigt har fått tid till nu på slutet 🙂

 • Tom
  Svara

  Hallå!
  Jag la order på 10st bomben samma dag som ni släppte dom, har fortfarande inte fått något svar?
  Har det blivit något strul?
  //Tom

  • Simon
   Svara

   Jo det var en del strul med formuläret, det blev kanske överbelastat. Vi har blivit kontaktade av personer som haft samma problem. genom att dom skrev till oss antingen på facebook eller att dom skickade en ny beställning. Dessvärre är tyvärr bomberna helt slut nu och vi kan inte annat än beklaga att din beställning aldrig nådde oss :/

   • Tom
    Svara

    Typiskt, gått och väntat i ett år nu…

    • Simon
     Svara

     Otroligt tråkigt att vi inte kunde ge fler möjlighet att köpa vårt drag:/ men då jag är ensam att tillverka och får göra allt hemma i köket blir det problematiskt att skala upp produktionen på egen hand. Kanske kan vi göra #Baitboxbomben till någonting större i framtiden, men just nu behöver jag en paus från det hela för att få tillbaka glädjen i betesbyggandet. Hoppas du förstår 🙂

Leave a Comment

0