baitboxbomben-logo-2018

Är slutsåld

↓ OBS ↓

Information

Årets kollektion av Baitboxbomben sålde slut i samma ögonblick som vi öppnade shoppen! Det var fler personer inne på sidan i samband med öppning är det fanns drag i lager.

Vi planerar att ta upp betesbygget igen i vinter och siktar på att färdigställa nästa kollektion av baitboxbomben våren 2020.

Vi tar inga förhandsbokningar, utan först till kvarn gäller. Precis som alltid!

Ni som har bomben sendan tidigare, kom ihåg att fångstrapportera på instagram! Under sommaremånaderna kör vi tävling, där ni som rapporterar in fångster har chans att vinna fler beten.

Tack alla ni som visar intresse för bomben, håll ut för snart smäller det igen! 💥

Fångstrapporttävling

Juni – September kör vi fångstrapporttävling på Instagram.

Du kan vara med och tävla oavsett årsmodell av bomben.
SÅHÄR GÖR DU:

1️⃣ Fånga fisk på Baitboxbomben
2️⃣ Ta en bild på fisken där bomben syns tydligt i bild
3️⃣ Lägg upp bilden på Instagram och tagga med #baitboxbomben

Klart!

Vi tävlar ut 1st baitboxbomben varje månad
Kom ihåg att din profil måste vara offentlig eller att vi måste följa dig för att vi ska kunna se bilden

Hur stor är
Baitboxbomben?

Baitboxbomben är 55mm lång (utan krok) men har en vikt på hela 12 gram! Den förhållandevis höga vikten, sett till storleken gör att bomben går att kasta otroligt långt och med minimalt luftmotstånd.

Men sen är det under ytan som bomben kommer till sin fulla rätt! Med ett otroligt förföriskt rörelsemönster och den lilla baibox-skeden vilt fäktande bakom sig får den fisken att bli som galen!


Om du fiskar med bomben – då kommer det smälla! 💥

Storyn bakom Baitboxbomben

Bakgrund

Då vi i tonnåren började gå ifrån gäddfiske och allt mer började snöa in oss rätt mycket mot öring så fiskade vi mycket med mindre skeddrag… men vi var aldrig helt nöjda , med vare sig gången eller utseendet på dom drag vi fiskade med.

Vi bytte krokar, målade om dragen, satt extra fjäderringar, tweekade med små spinnskedar, ögon och annat. Till slut lessnade vi och Simon bestämde sig då för att utveckla ett helt eget drag och göra det  EXAKT så som vi själva ville ha det.

Efter många månaders hårt arbete och testande fram och tillbaka kom han fram med en modell med optimal kastvikt på 12g och fantastisk gång , det är den modellen vi har valt att kalla för BAITBOXBOMBEN.

Baitboxbomben är speciellt utvecklad för fisket efter öring röding och regnbåge, men funkar såklart på andra arter också.


Alla Baitboxbomber är handgjorda och målade av oss i team Baitbox. Dom tillverkas dessutom i Tenn, vilket innebär att dom är helt blyfria! Bra för dig och bra för miljön! 🌱

Fångstrapportera med:

#baitboxbomben

Några färger genom åren:

Showing 66 comments
 • Kalleman
  Svara

  Tjenare! Ni har inte funderat på att sälja lite gjutformar till bomben? Hade vart bra för sånna som får mest botten på kroken, men vill ta del av bombmagin…

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Tjena , nej den tanken har nog aldrig slagit oss lite som att fråga coca cola om dom inte funderar på att sälja receptet så folk kan blanda egen dricka hemma 😉
   Sen vill vi även hålla antalet bomben på marknaden på en rimlig nivå, varför vi även har patenterat designen. Skulle det finnas fri tillgång på bomben är vi rädd att våra öring och rödingvatten runtom i landet skulle tömmas ganska snabbt. Så för fiskens skull håller vi tills vidare kollektionerna begränsade och kvalitetssäkrade genom att Simon, för hand , tillverkar alla exemplar av baitboxbomben som kommer ut på marknaden 🙂 så bara att hänga på låset inför lanseringen av nästa kollektion och försöka komma över nån extra , så inte all magi blir kvar där på botten om oturen är framme

   • Kalleman
    Svara

    Haha alltså lite storhetsvansinne där eller? Betesbyggarvärldens koka kola, jo jag tackar ja. Synd att ni tänker så, och inte som till exempel Svartzonker, som driver betesbyggarkiosken och säljer jiggformar och allt möjligt för att man ska kunna bygga sina egna drag.

    • Simon Ekdahl
     Svara

     haha, ja Coca Cola kanske var lite av en överdrift men exemplet är applicerbart. Vi jobbar i stort sätt gratis med Baitbox, och baitboxbomben är ett sätt för oss att finansiera verksamheten. (Då vi till exempel ger ut alla våra filmer helt gratis.) Och eftersom ABU eller annan större aktör inte producerar drag åt oss (som dom gör för svart zonker), så har vi inte råd att ge bort det arbete som vi lagt tusentals timmar på att bygga upp. Men vi tycker såklart det är kul med folk som bygger egna drag och vi har faktiskt gjort en 3D master för en gäddjigg som vi gjort tillgänglig helt gratis för folk som vill använda den för att gjuta egna jiggar. Den hittar du här: https://www.thingiverse.com/thing:2777975

     • Kalleman

      Personligen tror jag ju inte ni förlorar något på att släppa gjutformarna, beroende på om ni kan använda gnistbearbetningsmaskinen för att tillverka dom. Känns som ni når lite olika marknadssegment med dom fint målade bomberna verse att sälja gjutformer för hemmabyggare. Den sista marknaden är ju definitivt mindre, men där kan ni sälja produkterna dyrare och med bra marginaler. Känns för mig som ni bara går miste om relativt lätta intäkter. Men sen tror jag ju mycket och vet lite, har inte gjort några ingående studier i ämnet. 🙂

      Coolt med gäddjiggen! Tack, ska kika på den!

     • Simon Ekdahl

      Då bomben har ett lite säreget utseende går det inte att göra plana gjutformar utan de måste vara ”kurvade” enligt kroppsformen på bomben. Så formen vi använder idag för tillverkning har ett utpris på ca 30-45,000kr från en dom som tillverkar den, vilket blir ganska många drag man kan fastna med i botten innan formen betalar igen sig :p Men utvecklar vi fler modeller i framtiden, är det inte omöjligt att det blir någon sådan lösning där betesbyggare kan dra nytta av sina egna kunskaper.:)

 • Alex Larsson
  Svara

  Hur får man tag på bomben

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Man inväntar nästa släpp och köper baitboxbomben här via vår webbshop 🙂
   Följ oss via våra sociala medier @baitbox.se eller var inne frekvent här på sidan så hinner du förhoppningsvis att se när det fylls på och hinner köpa innan det tar slut 🙂 /Simon

 • Jonas Sillén
  Svara

  Hej,

  Är det genomgående ståltråd genom betet?

  Keep up the good work 🙂

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Yes det stämmer bra, tråden går genom hela betet, så ingen risk att öglorna lossnar om man får på drömfisken! 😀

 • Anonym
  Svara

  Varför är bomben så dyr?

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Bomben är faktiskt otroligt billig sett till vad man får för pengarna. Bomben är handgjorda i Umeå. Ett exemplar tar mer än 5 dagar att tillverka och dom görs helt från grunden. Bomben är även tillverkad i tenn, vilket är ett miljövänligt alternativ som är mer skonsamt för våra vattendrag än vad exempelvis bly är, som många andra drag i samma kategori är tillverkade i. (Tenn är dock ca 20 gånger dyrare än bly vilket drar upp priset för vad varje drag kostar att tillverka)

   Sen bör man tänka på att i priset ingår förutom materialkostnader även moms och skatter mm. Så det lilla som blir kvar efter alla skatter, avgifter, kostnad för material så som tenn , tråd , ögon , färg , krok , ringar , lack mm.
   Går till att finansiera hemsidan, administrativa avgifter och inköp av utrustning för att kunna producera gratis fiskefilmer vi släpper på youtube.

   Och om det skulle bli några pengar kvar efter allt ovan nämt är betald , så hade det varit fint att få lite i lön för alla dom tusentals timmar vi lägger varje år på att tillverka drag och producera filmer.

   Så bomben är inte dyr , långt ifrån vilket många där ute har insett, och vilket är anledningen till att vi säljer slut omgående när vi släpper kollektionerna. 🙂

   Hälsningar /Simon

  • Lars
   Svara

   Finns skitbilliga drag på t ex ÖoB, Biltema mfl. Handla där vetja 🙂

 • Fredrik Karlsson
  Svara

  jag vill ha 10!

  • Simon Ekdahl
   Svara

   Häng på låset när vi släpper kollektionen så dom inte hinner sälja slut ! 😀

Leave a Comment

0