Vad är icross?

Icross är en ny typ av vattenfarkost. Den påminner om en flytring men har många egenskaper av en båt.

Icross utvecklades först som ett hjälpmedel för laxfiskare med syfte att enkelt korsa älvar och ta sig till den andra sidan. Därav namnet ICROSS (I cross the river, jag korsar älven). Icross har efter det visat sig vara väldigt användbar när det kommer till fiske såväl som jakt efter till exempel sjöfågel.

Icross finns i flera storlekar. Från den minsta på 126 cm upp till den största på 300 cm.

1260

1410

1610

300

Icross 1410

Längd: 140cm.   Bredd: 95cm.
Höjd: 20cm.        Färg: Grön / Svart
Vikt: 7.5kg.          Bärkraft: 130kg

Icross 1410 är vår favorit. Den lämpar sig utmärkt för fiske och transport på vattnet. Vi i Baitbox äger faktiskt två stycken. Uppblåst blir en ICROSS stenhård , tack vare dess utformning suger undersidan av farkosten fast i vattenytan och den blir otroligt stadig. En Icross flyter högt vilket gör att den kan transporteras med minimalt motstånd i vattnet. Värt att påpeka är att detta också gör den mer vindkänslig, men sätter man sig på sidan med benen i vattnet kan man enkelt få bättre kontroll över vilken riktning Icrossen ska flyta när man fiskar.

Du kan själv komponera ihop hur du vill ha din Icross. Välj vilken modell, vilken paddel, säte och tillbehör du behöver för att den ska passa just dig!

Vill du ha ett färdigt ICROSS-paket så har vi det med !

0