Vi är Team Baitbox

Om oss

Vi är Team Baitbox, ett kompisgäng från Sundsvall som älskar att fiska, laga mat, koka kaffe och umgås ute i naturen.

Genom att dela med oss av våra äventyr genom filmer och bilder önskar vi sprida glädje och inspirera andra till att ta sig ut och fiska i de fantastiska vattendrag vårt långa land har att erbjuda. Fisket är det som förde oss samman och anledningen till att vi åker hundratals mil varje år för att besöka olika vatten, men det är gemenskapen och upplevelserna vi värderar högst!

Läs mer om vår bakgrund

Baitbox startade 2010 som ett sätt för oss själva att kunna se tillbaka på våra fiskeäventyr. Vi började ladda upp våra filmer på YouTube, mest för att vi inte hade tillräckligt med utrymme på våra hårddiskar men också för att vi skulle ha möjligheten att kolla på våra äventyr bara vi hade tillgång till internet.

Sedan dess har det hänt en del, och vi kan idag stolt konstatera att ”Team Baitbox” är en av de större svenska fiskekanalerna på YouTube!

Vi har alltid försökt fånga hela upplevelsen när vi filmar. Inte bara de lyckade försöken och snygga drillningarna av fisk. Vårt fokus har alltid legat på att presentera precis det vi upplever när vi är ute. Kanske är det av just den anledningen som så många kan känna igen sig i våra filmer?

För finns det något bättre än att få vara ute med sina bästa kompisar, göra det man älskar mest och dela upplevelser i de fantastiska landskapen vi har i Sverige?

Sedan 2012 tillverkar vi även ett av Sveriges mest populära skeddrag, vår alldeles egna Baitboxbomben. Simon Ekdahl är mannen bakom Baitboxbomben, vars idé grodde genom att han alltid tweekade och gjorde om sina egna drag på ett sätt eller ett annat. Han ställde sig frågan “Varför ska jag betala för något jag ändå inte är nöjd med och måste göra om?”. Istället började han utveckla det drag som idag blivit ett av dom mest populära och åtråvärda skeddragen på marknaden. Baitboxbomben har uppmärksammats i tidsskrifter i både Sverige och Norge och årskollektionerna säljer slut på minuter.

Utöver filmer och dragtillverkning så utvecklar vi och säljer våra egna produkter via  vår Webbshop . Vi har de senaste åren tagit fram kepsar, t-shirts, muggar, mössor, betesaskar mm. Vi jobbar ständigt på denna front och kommer fortsätta med att utveckla produkter i vår regi för att utöka webbshopen, växa på marknaden och erbjuda våra kunder riktigt bra produkter för sportfiske och outdoor!

Men vilka är då personerna bakom Baitbox?

Simon Ekdahl

Simon är vanligvis mannen bakom kameran. Men han har många fler strängar än så på sin lyra.

Förutom fisket och att ”fånga upplevelsen” som han brukar säga, så är produktutveckling något som ligger honom varmt om hjärtat. Men han lever ett dubbelliv… På pappret är han civilingenjör och bor i en radhuslägenhet med tre rum och kök tillsammans med sin sambo och lilla son. Enligt skatteverket jobbar han som Interaktionsdesigner på ett IT företag i Umeå och kör en silverfärgad Volkswagen Passat av årsmodell 2013. Inga konstigheter där tänker ni.

Men det är någonting mer med honom, något som inte går att sätta fingret på vad det är… Om kvällarna, i skydd av mörkret, brukar han om smyga ut till sin lilla verkstad där han i största hemlighet tillverkar små, små bomber. Bomber som han sedan stoppar i brev och skickar till personer runtom i hela Sverige… Men det är inte vilka bomber som helst, det är Baitboxbomber!

Vem fan är jone?

Vem är han egentligen, Jone ? Eller heter han Jonssa…

Kärt barn har många namn sägs det, och av antalet att döma så är Andreas Jonsson en av Sveriges mest omtyckta personer.  Med en utstrålning och karisma som sällan skådats är det svårt att göra annat än att älska den mannen.  På dagarna jobbar Jonssa som Sundsvalls förmodligen bästa möbelsäljare och på fritiden är han förste-tränar för Matfors IF:s B-lag. Iklädd dom klassiskt blå matchställen prydd med Baitbox-logotypen på bröstet tog Jonssa hösten 2018 sitt lag till Serieseger!

Han må vara Sveriges i särklass trevligaste man, så vida du inte kommer med orättvisa domslut i fotboll. Då är han inte så jävla trevlig längre…

Jens Sankala

Eller Snygg-Jens som folk kallar honom. Är det den mörka blicken och det välansade skägget undrar ni, eller är det dom svällande musklerna och det fasta handslaget som får damerna likväl som herrarna att bli alldeles knäsvag.

Oavsett vad det beror på så är utseendet det som är kanske minst imponerande med Jens.   Jens kan läsa av ett helt fjällskifte på 0.5 sekunder och han fångar alltid fisk oavsett vart han är… Men vad kan han göra? Med rötter i Finska Kaskö har Jens fisket i blodet. Han föddes så, och han kommer få leva med det resten av livet.

Är det en förbannelse eller en välsignelse ? Vad vet man… Det enda man kan veta säkert är att om man hör ekot av ”BIG DADDY IS HOOOME!” i fjällen. Ja då vet man att Jens har fångat ännu en fisk!

Dogge Helsing

Douglas ”Dogge” Helsing! Får alltid fisk när han är ensam, aldrig när man är med!

Men det är som man brukar säga, ensam är stark ! Men Dogge har varit lite väl ensam och stark på slutet. Kan det vara den Arkitekt examen han tog 2017 som stigit honom åt huvudet ? Sedan den dagen har dogge jobbat konstant, dygnet runt med alla möjliga projekt. Är det inte stadsplanering så ritar han kåkar åt allt möjligt löst folk eller köper lägenheter som han renoverar och fixar med in i minsta detalj.

Dogge är utan tvekan en driven entrepenör, men skärpning! Dina vänner och Baitbox behöver dig också!

Kontakta oss

0

Start typing and press Enter to search