Tips inför din fiskeresa till Saxnäs

Vi uppdaterar informationen löpande:

Funderar du på att åka till Saxnäs för att fiska? Här kommer våra bästa tips.

I Saxnäs finns ett rikt fiske som passar alla. Många vatten ligger även inom bekvämt avstånd från Fiskecentrum, Kultsjögården och Saxnärgården. Fisket kan bedrivas i strömvatten som Saxån, Kultsjöån, Satsån, Fiskonbäcken och Marsån. I saxnäs finns även mängder av mindre sjöar och tjärnar både på kalfjället #Stekenjokk och i skogslandet, Njakafjäll.

 

Lättillgängligt:

Fjällfiske:

RansaråSelen:

 

Fiskekort och information på plats.

För köp av fiskekort och tips eller information om vatten under din vistelse i saxnäs kan vi rekommendera ett besök till Fiskecentrum.
Där brukar oftast Mattias Nilsson eller någon annan i personalen finnas tillgänglig och kan svara på eventuella frågor om fiskevatten, bästa fisket för dagen eller vilka flugor som gäller just nu m.m.. På fiskecentrum finns även en butik där du kan köpa fiske- och friluftsutrustning, fiske- och jaktkort, myggmedel och fjällkartor, kaffe och läsk, glass och godis.

Stugor & Boenede

Fiskecentrum , Kultsjögården

Kultsjögården/ Fiskecentrum i Saxnäs är beläget mitt i fjällbyn Saxnäs. Dom tillhandahåller och förmedlar boende i vandrarhem, lägenhet och stugor. Wifi ingår i alla boenden. Nedan hittar ni hemsidan där ni kan läsa mer om alternativ för logi för er fjällvistelse.

http://fiskecentrumsaxnas.se

Saxnäsgården

Saxnäsgården har 146 bäddar fördelade mellan hotell och vandrarhem för dig som önskar bra boende i Saxnäs. Pool, bastu, gym och sporthall är inkluderat vid boende i hotell eller vid bokning av paket med boende i vandrarhem.

Det finns  även rum för dig som vill ta med pälsdjur till fjällen, men kom ihåg att det måste meddelas vid bokning så att du får rätt rum. Pälsdjur kan ej vistas i allmänna utrymmen som t ex foajé, restaurang, sporthall, eller gym med hänsyn till personer med allergi.

Besök Saxnäsgårdens hemsida för mer information och bokning.

https://saxnas.se/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.